preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Vijesti

Besplatan podatkovni promet za učenike


Tele2 
U izvanrednim okolnostima zbog koronavirusa u Hrvatskoj, Tele2 svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu. 

Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr. Podatkovni promet za korištenje nastavnih sadržaja je besplatan preko Tele2 mobilne mreže od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj.

 Iskon Internet


 Iskon Internet od danas svim korisnicima Iskon.Mobile tarife daje 15 GB prometa besplatno. Pristup programima nastave na daljinu bit će besplatan (tzv. zero rate) putem mobitela, a svim Iskon.TV korisnicima od danas je uključena Snimalicu 7 dana na kanale HRT3 i Sportske televizije, kako bi učenici nižih razreda mogli uspješno pratiti nastavu bilo kad tijekom dana i po potrebi više puta pregledati nastavno TV gradivo. 

A1 Hrvatska
Kako od danas nema škole u naredna dva tjedna, A1 Hrvatska od danas svim korisnicima TV usluge daje besplatno sve kanale namijenjene djeci. Ukupno ih je 14, a to su programi kao što su Baby TV, Duck TV, JimJam, KiKa i mnogi drugi. U osnovnom paketu se radi o popularnom programima kao što su RTL Kockica, Mini TV, CartoonNetwork, Nickelodeon, Boomerang i drugi. Dodajmo tome kako će besplatan biti i Da Vinci Learning, te Video učionica u A1 Videoteci preko koje učenici također mogu snimiti sadržaj i ponovo ga pogledati te utvrditi znanje.

Hrvatski Telekom
Svim svoji svojim korisnicima i učenicima koji se koriste program Škola za život omogućit će besplatan pristup dok se nastava bude održavala na daljinu. Svi privatni pretplatnici će dobiti 15 besplatnih gigabajta prometa a bonaši 2 gigabajta u narednih 30 dana. Poslovnjaci će dobiti 50GB u sedam dana, odnosno još 15GB u narednih 30 dana, dok će poslovni korisnici s Flat poslovnom tarifom dobiti MAXtv To Go besplatno. Svi korisnici MAXtv-a do 1. travnja modu besplatno koristiti Snimalicu, te pratiti filmove i serije na Pickbox NOW i RTL Play Premium video paketima. Dodajmo ovome i uslugu na instrukcije.hr koja učenicima putem video instrukcija pomaže u svladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Josip Petrović   datum: 16. 3. 2020.
preskoči na navigaciju