preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

za šk.g. 2021./2022.

Jelovnik
 

Događanja

EDUKATIVNE RADIONICE UDRUGE HROPEN

Mogu li praznici provedeni u školi biti zabavni i korisni?

Naravno da mogu! Uz dobre programe i još bolje društvo, vrijeme nam je prošlo i prebrzo.


U razdoblju od 7.do 11.1.2013. godine, u sklopu Projekta Slobodni i otvoreni sustavi u obrazovanju za razvoj digitalnih kompetencija učitelja i učenika osnovnih škola, s naglaskom na primarno obrazovanje, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, udruga HROPEN organizirala je niz edukativnih radionica namijenjenih osmoškolcima.  

Svaki dan od 900 do 1200 sati, učenici četvrtih razreda OŠ Trnsko imali su priliku upoznati  operacijske sustave otvorenog koda i osnovne alatime otvorenog koda.  Alati, koji su djeci bili prezentirani, pokrivali su različita područja primjene, među ostalim: elektroničku poštu, web, edukativne igre, alate za izradu i konzumiranje multimedijalnih sadržaja i alate za produktivnost.

     

Nakon konzumacije multimedijalnih sadržaja, konzumirali smo slatke i slane darove naših dobronamjernih i velikodušnih pokrovitelja.

Djeca su zbog ponuđenih aktivnosti svoje slobodno vrijeme rado provela u školskom prostoru, u organiziranim radionicama gdje su kroz učenje i zabavu stjecala nova znanja usmjerena na uporabu slobodnih programa.

Voditelji su radionica bili vrsni predavači koji su se specijalizirali upravo u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija dok se za dječju zabavu i ugodnije druženje pobrinuo naš poznati glumac Žarko Potočnjak.

Netko neskroman možda bi rekao: „Bolje ne može.“ No, mi smo skromni i reći ćemo samo: „Teško da može biti bolje, ali, pokušat ćemo da buduće radionice budu još sadržajnije i zanimljivije.“

Članica stručnog tima: Mila KokotovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Svjetlana Devčić Andrea Bosanac   datum: 10. 2. 2013.
preskoči na navigaciju