preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Predstavljanje rada Eko tima

ŠTO JE EKO TIM?

Eko tim je skupina učitelja koji osmišljavaju i koordiniraju (upravljaju) provedbom  eko projekata na školi (14 učitelja, ravnatelj, pedagozi, knjižničarka).

Eko tim broji 9 članova: Marija Dragušica, voditelj tima u PN, Jelena Nastav, voditelj tima u RN, Sanja Fabijanić, Snježana Mikulić, Milena Matijević Medvešek, Marinela Cerovac, Gordana Dobranić, Petra Babić, Aleksandra Vidaković.

Rad Eko tima prati  ravnatelj škole Josip Petrović, pedagoginja Biljana Manin, defektologinja Alemka Guštin  i knjižničarka škole Svjetlana Devčić.

U provedbi projekata Eko tima sudjeluju na dobrovoljnoj bazi svi učenici i njihovi roditelji kao i članovi društvene zajednice (stanari Trnskog).

U rad ćemo po potrebi uključivati vanjske suradnike: Izviđači, Zrinjevac, Vijeće gradske četvrti Trnsko, Hrvatske šume  i ostali zainteresirani.

Ovogodišnji projekt Eko tima škole je DRVO.

Plan realizacije po razredima bit će na eko panou  u predvorju škole.

KAKO DJELUJE I ŠTO RADI EKO TIM?

Na redovitim sastancima se dogovara, potom se prenose ideje i pomaže u realizaciji ideja u školi. Ideje se provode tijekom školske godine.

PLANIRANI CILJEVI EKO TIMA OVE ŠKOLSKE GODINE

Provedba projekta DRVO:

 • izrada eko panoa škole
 • planiranje akcija  projekta
 • sadnja sadnica u okolici škole
 • provođene ankete o poznavanju biljnog svijeta  Parka mladenaca
 • realizacija poučne staze u Parku mladenaca
 • provođenje radionica na temu projekta

ZADACI PROVEDBE PROJEKTA

 • učimo čuvati okoliš, brinuti o njemu i kako ga zaštiti od zagađenja
 • po razredima se u sklopu redovite nastave uči o drveću, šumama i eko  sustavu u okolici škole ( u naselju Trnsko i Siget - Park mladenaca)
 • praktičnim radovima primjenjujemo stečena znanja i na EKO PANOU u predvorju ispred pozornice škole prezentiramo svoje uratke
 • aktivno se uključujemo u život  društvene zajednice – naselja Trnsko
 • za Dan škole u svibnju 2015., u sklopu proslave,  provest ćemo  radionice na temu Drvo – prema prijedlozima Eko tima, učitelja  i učenika škole

Realizacija projekta DRVO:

1. Tijekom listopada i studenog provedena je s učenicima,  roditeljima učenicima viših razreda  i učiteljima škole anketa „Koliko poznajemo okoliš?“.Rezultati ankete pokazuju kako bi među stanovnicima naselja Trnsko i Siget trebalo poraditi na poučavanju o biljnom svijetu Parka mladenaca. Time bi se i izvan nastavnog procesa škole utjecalo na svijest o potrebi očuvanja prirode i zaštite okoliša.
2. Na sastanku na Vijeću učenika  predstavnici svih razrednih odjela upoznati su s projektom DRVO i predložili da se putem POUČNE STAZE  u Parku mladenaca ostvare ovogodišnji ciljevi rada eko tima.Eko tim škole se na prijedlog roditelja, djelatnika i učenika, a u suradnji s ravnateljem škole posvetio organiziranjem realizacije poučne staze u Parku mladenaca.

3. U predvorju škole postavljen je eko pano na kojem će se prigodnim temama provoditi ciljevi projekta te likovno i estetski u skladu uređivati prostori škole. Putem panoa će svi učenici biti upoznati s akcijama i realizacijom projekta.
4. Obilježavanje Dana voda obradom tema u sklopu nastavnog procesa i prigodnim uređenjem  škole na temu zaštite voda.
5. Obilježavanje Dana planeta Zemlje: uređenje eko panoa, provedba  nastavnih jedinica na temu zaštite planete Zemlje i prigodno estetsko uređenje škole. Učenici na panou ispisuju svoje ideje i želje planeti Zemlji.

 
preskoči na navigaciju