preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Knjige koje putuju

 

PINOKIO
Svjetlana Devčić / datum: 10. 6. 2019. 09:03

       

Osnovna škola Trnsko priredila je od 30. do 31. svibnja 2019. godine u suradnji s Europskom komisijom u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu izložbu knjiga Pinokio u prostoru škole.

Knjige na 24 službena jezika Europske unije i šire s oduševljenjem su listali i uživali u ilustracijama učitelji, učenici naše škole, učenici gosti iz OŠ Lučko sa svojom knjižničarkom i učiteljicom, učenici OŠ Većeslava Holjevca sa svojim učiteljima te roditelji. Posebna gosća bila je predstavnica Europske komisije Marina Petrić.

              

Ovo je bila četvrta u nizu izložbi knjiga na raznim stranim jezicima. Svrha ovog projekta jest osvijestiti vrijednosti, bogatstvo, raznolikost i ljepotu europskih jezika. Izložba se pokazala kao dobar način približavanja knjige i stranih jezika djeci i odraslima. Osim toga, uspjeli smo staviti u korelaciju likovnu kulturu, informatiku i strane jezike, jer su učenici u sklopu priprema za izložbu izrađivali crteže kako rukom tako i uz pomoć računala.

        

       

 
 
Mali princ

 

MALI PRINC NAŠE ŠKOLE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U utorak 5. prosinca 2017. godine učenik Josip Keča iz 7.a razreda uspješno  je predstavio našu školu u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu.

Učenik je zajedno s ravnateljem Josipom Petrović, prof. Nikolinom Reder i knjižničarkom Svjetlanom Devčić izveo monolog iz knjige Mali princ i na taj način otvorio projekt Mali princ putuje Europom.

Profesorica Reder i knjižničarka Devčić su upoznale sudionike o aktivnostima ovog projekta i svim njegovim dobrobitima za školu.

Projekt je to kojeg drugu godinu zaredom naša škola provodi u suradnji sa Europskom komisijom.

U  utorak smo bili pozvani projekt predstaviti na stručnom skupu knjižničara u sklopu Informativnog utorka.

Nastup našeg učenika Josipa Keče i naših djelatnika je popraćen gromoglasnim pljeskom i pozivima za ponovnim nastupom na skorim školskim događanjima.

Mr. sc. Alka Stropnik, viša knjižničarka, suradnica za školske knjižnice je osobno zahvalila ravnatelju i knjižničarki Svjetlani Devčić za dolazak na skup.

 

Crvenkapica

„Crvenkapica putuje Europom“

Dana, 20. listopada 2016. u našoj školi uživali smo u izložbi otvorenoj za javnost slikovnice Crvenkapica na svim službenim jezicima EU. Slikovnice smo dobili na posudbu od ureda Europske komisije u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Članak je dostupan i na Školskom portalu  i  na  e-Biltenu Hrvatskog čitateljskog društva.

Slike crvenkapica-izložba

          

 

            

 

             

 

 

Posjetitelji izložbe, veliki i mali osvIjestili su vrijednosti, bogatsvo, raznolikost  i ljepotu europskih jezika.

Slike crvenkapica-slikovnice

 

     

     

          

 

Izložba je bila i interaktivna jer su posjetitelji mogli čuti kratke isječke priče koju su čitali izvorni govornici nekoliko europskih jezika.

Slike crvenkapica-audio

 

               

       

 

 

Pipi Duga Čarapa

 

Pipi Duga Čarapa doputovala u OŠ Trnsko!

 

U srijedu, 7.ožujka 2018. Pipi je po povratku iz Bugarske došla u našu školu. S veseljem su je dočekali naš ravnatelj, učenici, učitelji, roditelji, predstavnica Europske komisije, viša savjetnica iz KGZ te učenici gosti iz OŠ Lučko sa svojom učiteljicom i knjižničarkom. Svatko od njih uzeo je svoju Pipi koju je prelistavao i uživao u ilustracijama,  mada je odabir bio težak jer Pipi se pojavila na 24 službena jezika Europske unije. Kako bi pokazala svu svoju razigranost posjetitelji izložbe mogli su uživati u slušanju pjesmica o Pipi na nekoliko stranih jezika.

Po završetku izložbe u našoj školi Pipi je nastavila avanturu i krenula put Londona.

 

 

   

   

    

 

 
preskoči na navigaciju