preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Pozdravna riječ!

Osnovna škola Trnsko se nalazi u naselju Novi Zagreb. Školu pohađa oko 600 učenika naselja Trokut i Trnsko. Učenici su raspoređeni u 26 razrednih odjela unutar kojih je organizirano 7 skupina produženog boravka za učenike od 1. do 3. razreda.

Škola smo koja se ponosi raznovrsnim školskim kurikulumom, obogaćenim mnoštvom izvannastavnih aktivnosti, izbornim predmetima i važnim projektima.

Već dugi niz godina nižemo uspjehe u sportu, posebno u košarci na Državnim prvenstvima. Učenici su nam iznimno uspješni na filmskim festivalima i natjecanjima iz engleskog jezika. Učenici nižih razreda rado sudjeluju u folklornim skupinama, lutkarskim i plesnim skupinama. U školi imamo dvije informatičke učionice, a u nižim razredima provodimo zajedničku izvananstavnu aktivnost iz informatike. U 3. razredima imamo veliki odaziv na izvannastavnu aktivnost Njemačka igraonica kojom djeci približavamo Njemački jezika kao izborni jezik u 4. razredu. Za navedeni projekt smo od Ministarstva dobili pohvalnicu za rad na projektu "Europska oznaka jezika". Od 2017. godine nosimo naziv Međunarodna eko škola.

Kurikulum Osnovne škole Trnsko je itekako prožet inicijativama Eko tima, EU tima i Tima za kvalitetu. Učitelji sudionici navedenih timova godišnje pripreme dva do tri velika projekta kojima pokušavamo djelovati u zajednici a i šire.

Od 48 učitelja naše škole njih 15 nosi naziv učitelj mentor ili učitelj savjetnik. Također imamo i 1 voditelja Županijskih stručnih vijeća.

U školskoj godini 2015./2016. prešli smo na e- Dnevnik. Roditeljima i učenicima će na taj način biti omogućeno lakše praćenje ocjena, izostanaka i svih drugih bitnih podataka. Veliki je to izazov i napredak za našu školu koja želi biti moderna, otvorena i napredna škola.

I dalje ćemo činiti sve da budemo demokratska, multinacionalna i multikulturalna škola koja djecu uči konkretnom životu i koju svi vole i osjećaju korisnom.

Težit ćemo stvaranju ozračja tolerancije i suradnje kako bi učenici stekli kompetencije potrebne za daljnje školovanje.

Osnovni će nam ciljevi biti omogućiti razvoj i napredovanje svakog učenika i učenice sukladno njihovim sposobnostima te stjecanje osnovnih kompetencija potrebnih u daljnjem životu, razvijanje kreativnosti, inovativnosti i otvorenosti kao i razvijanje pobjedničkoga duha, samopouzdanja, kritičkoga mišljenja, socijalnih i komunikacijskih vještina, međusobnog pouzdanja i povjerenja u ozračju pozitivnog raspoloženja.

Nadam se da ćemo zajedničkim radom i trudom uvijek ostvarivati zacrtane ciljeve.

 

Ravnatelj Josip Petrović

 
preskoči na navigaciju