preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Program javnih potreba
Prevencija ovisnosti
CIJENE PREHRANE 2016./2017.
Kampanja Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom
Priloženi dokumenti:
Jedno od 5.ppt

Kutak za roditelje
SUPERVIZIJA
 
 
Supervizija je oblik profesionalne refleksije i savjetovanja za kvalitetnije izvođenje radnih zadaća i poticanje profesionalnog i osobnog razvoja stručnjaka u raznim poljima gdje se radi s ljudima (odgoj i obrazovanje, socijalni rad, mentalno zdravlje, duhovna skrb, kultura, gospodarstvo, politika).
 
Superviziju se danas razumijeva kao proces učenja i specifičnu obrazovnu i podupiruću metodu, koja predstavlja ishodičnu točku za profesionalnu samorefleksiju i kompetentnije izvođenje posla. Ona je vrijednosno i procesno orijentirana aktivnost u kojoj su radne teme sudionika pretvorene u teme za učenje.
 
Kad se radi o superviziji u školskom sustavu – onda je možemo odrediti i kao način razvoja osobne, socijalne i profesionalne kompetentnosti učitelja i stručnih suradnika u odgojno-obrazovnom procesu.
 
U svakom susretu se radi na jedno ili više primjera. Kriterij za izbor primjera je urgentnost nečije profesionalne situacije i zanimljivost za grupu.
 
Metode supervizije su: grupna dinamika, psihodrama, sociodrama,mini-predavanja, rad u dijadi i trijadi, organizacijske analize i prezentacija slučajeva.
 
Cilj programa je razvijanje svojih osobnih i profesionalnih resursa i potencijala.
 
Zadaće:
  • Uspješnije rješavanje problema međuljudskih odnosa u svojoj radnoj sredini
  • Manje izgaranje na poslu
  • Učinkovitije suočavanje s teškim situacijama svog posla, na osvješten i metodičan način
  • Razvijanje metodičko-profesionalnog razmišljanja
  • Razvijanje spremnosti prerađivanja jakih psihičkih opterećenja nastalih s učenicima neprihvatljivog ponašanja ili zbog problematičnih odnosa u suradnji.
  • Susreti se održavaju jednom mjesečno.

Alemka Guštin

 

  NASILJE.pps
preskoči na navigaciju