preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Povijest

         

 

Povijest škole

U ožujku 1963. godine osnovana je OŠ Trnsko. Općina Remetinec je donijela odluku o otvaranju šest odjela za učenike od 1. do 3. razreda za područje naselja Trnsko. Privremene učionice bile su u zgradama broj 37 i 38 u naselju Trnsko. U rujnu iste godine počinje djelatnost i rad cijele škole. Učenici nižih razreda ostali su u zgradama broj 37 i 38 gdje se nalazila i zbornica. Učenici viših razreda radili su u OŠ u Savskom Gaju. Početkom 1964. godine započinje gradnja školske zgrade, a već u veljači dolazi do useljenja u školu, iako nije bila dovršena. U Trnskom je tada postojao jedan telefon, jedna cesta, jedna prodavaonica, a svuda su bila gradilišta.

Za dan useljenja, 15. veljače 1964. godine, priređena je vrlo uspješna svečanost koja je izvedena u predvorju školske zgrade. Budući da otvorenju zgrade nije mogao nazočiti veći broj roditelja i mještana zbog skučenosti prostora, tjedan dana kasnije ponovljena je svečanost otvorenja.

 

         


Kućni red škole iz 1965. godine

 

  • Učenici treba da se redovito peru i šišaju, a u slučaju vlažnog vremena da sa sobom ponesu par suhih čarapa radi presvlačenja.
     
  • Učenicima (muškim) zabranjuje se nošenje duge kose.
     
  • Zabranjeno je učenicima upotrebljavanje sredstava za poljepšavanje.
     
  • Dežurni učenici (redari) se brinu da potreban školski pribor bude na mjestu i u redu, da se ne oštećuje školski prostor i namještaj, da se prozrači razred za vrijeme odmora, da održavaju čistoću u razredu.


preskoči na navigaciju