preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

 

 

Foto-album škole

Naša škola u HTV emisiji DOBAR DAN, HRVATSKA

U četvrtak 19. rujna 2019. godine u 15 sati je na HTV1 emitiran dokumentani program DOBAR DAN, HRVATSKA. Našu su školu u prilogu o Školi za život lijepo i uspješno predstavili ravnatelj Josip Petrović, prof. Ines Gašpert Junek i učiteljica Suzana Donatov.

Prilog u Dnevniku Nove TV

NOVA TV - DNEVNIK - 19. 3. 2018.

Nova TV je napravila prilog o prijavi naše kole na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja u ekperimentalni program "Škola za život".

U prilogu su sudjelovali ravnatelj Josip Petrović, učiteljica Ana Belavić te učenici Filip Vučić i Vid Novota.

Prilog ( od 35:50 ) možete pogledati na:

https://novaplus.dnevnik.hr/product/emisije/32604-dnevnik-19-03-2018#player:resume 

Showcase school
CROATIAN MAKERS LIGA

Budućnost je tu. Budućnost nastupa ma koliko se mi trudili da je svojim predrasudama, strahovima i ograničenjima ometamo.

Tko je danas bio u OŠ Trnsko, mogao je svjedočiti tom primicanju nekog novog, nadamo se i boljeg svijeta. Osamdeset se učenika oprobalo u programiranju i upravljanju robotima u sklopu Croatian Makers lige. Osamdeset učenika, petnaest škola, dvadeset mentora. Svi posvećeni tehnologiji, natjecanju i sportskom duhu.

Što je Croatian Makers liga?  Dio projekta koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) kojim se željelo potaknuti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolaca. Svi sudionici dobivaju potrebne edukacijske robote (mBot) na posudbu ili u trajno vlasništvo. Oni omogućuju jednostavan ulazak u svijet robotike, a istovremeno su podobni i za naprednije funkcije. Kako djeca napreduju i programi postaju kompliciraniji, roboti obavljaju sve složenije funkcije. Zato su i pokrenuta natjecanja koja se održavaju dva do tri puta u polugodištu. Sudjeluje preko 360 škola i ustanova, a obuhvaćeno je preko 8000 učenika i učenica.

  

I dok tugujete nad budućnosti koja prikazuje Hrvatsku kao zemlju kuhara i konobara navratite na kakvo natjecanje CM lige. Vidjeti ćete zajapurena lica budućih inženjera, znanstvenika i stručnjaka takozvanog STEM područja. I da, djevojčice u robotici nisu ništa lošije od dječaka.

AKTIVNI DRAMCI

Dramska skupina OŠ Trnsko bila je ove školske godine jako vrijedna i kreativna.

Prihvatili su poziv na suradnju redatelja HRT-a, gospodina Zdravka Fučeka te sudjelovali u snimanju dokumentarnog filma koji se bavi aktualnom temom outsourcinga.

Iako isprva nisu niti znali što znači ta njima  strana riječ, vrlo su brzo shvatili o čemu se radi i , sa svojom voditeljicom, prof. Božicom Ditrih, osmislili i uvježbali scenske sličice o toj temi koje je autor vrlo vješto uklopio u film.

"X1=0,37!" ime je filma u kojem možete prepoznati naše učenike.

 

 

PROJEKT ODGOVORNOSTI I SURADNJE

UČENICI U EMISIJI "ŠKOLSKI SAT"

 

Školski sat je emisija Programa za djecu i mlade HRT-a koja prati aktivnosti i potrebe osmoškolaca. Ovdje možete pogledati sve dosadašnje emisije u kojima su sudjelovali učenici naše škole.

 

 

18.10.2013.  Vrlo krhka priča o staklu  

  25.10.2013. O putovima…putovanjima…i pisanju

  15.11.2013. Tulum slova

  6.12.2013. Povratak Smogovaca

  13.12.2013Dobro dizajnirani blagdani    

  24.1.2014Kako biti stranac?

31. 1. 2014. Što je danas vijest?

8.10.2014. Usporedba s drugima

 

LJUBAV SE DIJELJENJEM MNOŽI

Učenici prvih razreda sudjelovali su u izrađivanju poklona za djecu bez roditelja. U goste im je došao i bivši učenik naše škole, Igor Mešin. Kako su se proveli i što su sve izradili, snimila je NOVA TV. Prilog možete pogledati na poveznici.
preskoči na navigaciju